Elektrik ve Elektronik > Devre Tasarım ve Üretimi
MSP430 İLE TERMOMETRE
Proje ID: #1058
|
Bütçe: Belirtilmemiş |
Süre: Belirtilmemiş |
Yayın: 3196 gün önce
|
Rapor : Hayır
Bu projede, MSP430 Launchpad kullanarak termometre devresi tasarımı, devre analizi ve termometre devresi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca projede, C programlama dilinin geliştirilmesi ve bir mühendisin proje sırasında karşısına çıkabilecek problemlere karşı çözüm üretebilmesini sağlamakta amaçlanmıştır.
MSP430 entegresinin özellikleri, yapısı, çalışma modları ve yazılımı hakkında 2. Bölümde ayrıntılı olarak verilmiştir. Özelliklerinden de anlaşılacağı gibi içerisinde dahili sıcaklık sensörü bulunması, MSP430 kitini projede kullanmamızda etkili olmuştur.
MSP430 entegresiyle termometre projesinde, ilk olarak akış diyagramı çizilmiş. Daha sonra Proteusta Şekil 4.1’de gösterilen devrenin şeması oluşturulmuştur. Proteus’ta MSP430G2231’in programlanması için gerekli kodlar IAR Compiler derleyicisinde yazılıp ve simulasyonu gerçekleştirilmiştir.(Şekil 4.5, 4.6, 4.7 ve 4.8) Daha sonra Şekil 4.2’de görülen baskı devresi Ares’te çizilmiştir. Ardından Şekil 4,4’te görülen devre kuruldu ve ortam sıcaklığı ölçülüp LCD üzerinde gösterildi.
Projeyi yaparken yazılım dili olarak C dili, derleyici olarakta MSP430 IAR compiler derleyicisi kullanılmıştır.
PROJENIN TEZI ELIMDE OLUP ISTIYENE ORNEGI MAIL ATILABILIR GEREKLI ACIKLAMA YETMEDIYSE BENIM ICIN OENMLI OLAN SURE CUMARTESIYE KADAR YETISMESI LAZIM ISTANBULDAKI UZMANLARDAN GIDIP KENDIMDE ALABILIRIM KARGO SURESINI ARAYA SOKMAMAK ICIN
MSP430 İLE TERMOMETRE - Elektronik Devre Projeleri
flash_auto acil

Proje Sahibi : yukselg
2972 gün önce
Güven Puanı : 50
1 proje girişi
|
0 işlemli
|
0 ödeme yapılmayan
Proje ile ilgili soru sor
Henüz proje ile ilgili soru sorulmamış
Projeye 2 adet teklif verilmiş
2 teklif
(Ort: 275TL)
devremati.. (73)
4 Puan
aladdn16 (14)
4.5 Puan