RF İLE DOT MATRİX EKRANDA YAZI YAZDIRMA


Standat Proje
Elektrik ve Elektronik > Devre Tasarım ve Üretimi
Paylaş
Yayın Tarihi
: 20.04.2014
Bitiş Tarihi
: 28.04.2014
Bütçe
: Belirtilmemiş
Proje No
: #39
Teslim
: 20 Gün sonra
Rapor?
: Evet

Proje Detayı

Projede,
 
* 12 adet 5x7 dot matrix (büyük olanlarından 5-6cm boyutlarında, daha da büyük olabilir ) kullanarak bir ekran oluşturacağız.
* PIC olarak 16F8777A kullanılabilir. Kesinlikle 8051 YANi ATMEGALAR kullanılmayacak
* Projeni  bir alıcı devre ,birde verici devresi olacak,
* Verici devrede Pic olarak 16F877A kullanılabilir,Tuş takımı(keypad),RF verici devresi ve diğer malzemeler(direnç,kapasitör gibi)
* Alıcı devrede de Pic 16f8877A kullanılabilir, 12 adet 5X7 dot matrix ,bu dot matrixlerin bağlantısı için 74164 (port çoğaltma)  kullanılacak, RF alıcı devresi, ve diğer malzemeler (direnç,kapasitör)
 
Projenin çalışma şekli;
 
Uzaktan kumanda yani(TUÞ TAKIMI YANÝ KEYPAD) daki  0 ile 9 arasýndaki bütün sayýlara yazýlým aþamasýnda bir yazý dizisi kaydeceðiz.
Örneðin;
 0 numarasýna  '' MEÞGUL '', 
1 numarasýna '' DERSTEYÝM'',
2 numarasýna  '' TOPLANTIDAYIM '', 
3 numarasýna '' LAB'TAYIM'',
4 numarasýna  '' DIÞARDAYIM'', 
5 numarasýna '' ARÞ.GÖR.FERHAT ÇIRA'',
6 numarasýna  '' HOÞGELDÝNÝZ '', 
7 numarasýna '' YEMEKTEYÝM'',
8 numarasýna  '' MÜSAÝT '', 
9 numarasýna '' DERSTEYÝM'',
 
Numaralara bu dizileri kaydettikten sonra bu numaralardan birine bastýðýmýz zaman kablosuz bir þekilde(RF sayesinde) verimiz alýcý devreye ulaþacak ,alýcý devrede bulunan dot matrix ekranda da bu diz görüntülenecek.(12 karakterden fazla olan stringler kaydýrýlacaktýr.)
Yazýlým CCS C diliyle yazýlacak,PIC kullanýlacak(16F877A GÝBÝ),RF alýcý verici,tuþ takýmý kullanýlacak
 
Ayrýca projenin bütün;
-proteus çizimi
-yazýlýmýn aslý(.c uzantýlý, çünkü stringleri deðiþtirecem)
-hex dosyasý
-ares çizimi 
-baský devresi
-boarda yapýlmýþ halini
-ve diðer dökümanlar(kullanýlan malzeme listesi ve ekstralar gibi) istiyorum.
 
-projenin hem board ta yapýlmýþ halinin, hem de baský devresi halinin fiyatýný istiyorum. 


-projeye yönelik benim yapmýþ olduðum uygulamalara var isteðinize baðlý size gönderebilirim. Tüm bilgilerimi paylaþabilirim.
Bu arada ben öðrenciyim ona göre bir fiyat sunarsanýz çok sevinirim. Bu projenin mayýs 15-20 arasýna yetiþmesi gerekir.
Þimdiden tþk...

Etiketler

Soru ve Cevap (0)

Henüz hiç soru sorulmamış...


Verilen Teklifler (3)

cenkun (1)
25.04.2014
23.04.2014
umtkyck (0)
20.04.2014
KAPALI Teklif Verilemez!

Proje Sahibi

mesut2147 (2)
63%
Şu an Çevirimdışı
Son işlem 263 gün önce
3 proje girişi
2 işlemli proje
0 iptal edilen
1 süre dolan